duminică, 8 noiembrie 2009

Despre prietenie

       Auzim tot mai des cuvinte legate de  prietenie.Dar asta nu pentru ca oamenii  s-ar fi inteleptit si s-ar fi facut mai buni, ci pentru ca ei au uitat sensul cuvantului pe care-l scot cu usurinta din gura.In sens crestin, numim prietenia iubire, darul suprem dat omului de catre Dumnezeu. Dar omul nu a stiut sa sporeasca  talentul prieteniei, l-a risipit nepasator. Iata o definitie a prieteniei: prietenia inseamna sa vedem lucrurile impreuna, sa ne uitam in aceeasi directie.Inseamna incredere, intelepciune si amintiri comune despre un fapt trait impreuna. Aceasta este parerea mea despre prietenie. Sunt constienta ca este putin posibila, dar cine poate dovedi ca nu exista?(stiu ca mai am momente cand "ma apuca melancolia", dar  cred ca e ceva normal)


2 comentarii:

  1. Foarte dragut textul! Si ai perfecta dreptate despre ceea ce ar trebui sa inteleaga oamenii despre notiunea de prietenie. Pacat ca ne indreptam spre momentul in care si cele mai importante valori vor ajunge la anulare.(si eu aberez)

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte frumoasa parerea ta despre prietenie. Nu mi se pare deloc desueta sau putin posibila. Sau, ma rog, daca este putin posibila, este cu atat mai mult de dorit sa ajungi la ea. Sunt convinsa ca vei gasi oameni pe care sa ii numesti prieteni conform criteriilor despre care ai scris.

    RăspundețiȘtergere