marți, 26 ianuarie 2010

IN CAUTAREA CARTII PREFERATE

Este foarte interesanta tema propusa de ioana,deoarece de multe ori m-am intrebat care ar putea fi cartea mea preferata...Pot sa spun cu certitudine ca sunt o impatimita a romanelor de dragoste.Unele dintre cele mai impresionante carti citite de mine din aceasta sfera sunt: "Balciul desertaciunilor" de W.Thakeray,care pe langa tema iubirii abordeaza si cea a parvenirii si al principiului conform caruia banii si puterea nu aduc fericirea(este una dintre cele mai coplesitore povesti,iar daca reusesti sa intrii in atmosfera ei vei fi marcat cu siguranta);"Dama cu camelii"de Al. Dumas fiul este o alta poveste de dragoste ce are in prim-plan iubirea interzisa si neimpartasita de ambele parti, initial ,dintre un tanar si o curtezana;"Mizerabilii "de V.Hugo contureaza ideea de dragoste , puterea de a ierta si de a darui,dar si o latura mai intunecata a lumii sarace pariziene;"Contele de Monte Cristo" scrisa de Al. Dumas este povestea unui marinar inchis pe nedrept pentru o lunga perioada de timp si care singurele lucruri care il motiveaza sa supravietuiasca sunt setea de razbunare si dragostea ,reusind sa-si refaca viata sub un alt nume.
Totusi romanul cel mai drag ar putea fi"Cei trei muschetari "de Al. Dumas,povestea ce-l urmareste pe tanarul D'Artagnan in drumul sau spre atingerea telului de a deveni muschetar.Aventurile acestuia impreuna cu cei trei camarazi ai sai:Athos, Aramis si Porthos implica intrigi cu Richelieu(cardinalul) si oamenii acestuia dar si cateva"inserari idilice" dintre Athos si Milady sau dintre D'Artagnan si doamna Bonacieux. Povestea continua in romanul "Dupa 20 de ani"in care-i gasim pe aceiasi aventurieri de altadata.

2 comentarii:

  1. In primul rand vreau sa te felicit pentru postarea ta, intr-adevar ne-ai prezentat o incursiune in lumea romanelor de dragoste. Pe majoriatetea, recunosc, nu le-am citit, insa din cate am observat esti o cititoare fidela de a lui Al. Dumas. Daca ai citit " Cei trei muschetari" si "Dupa douazeci de ani" nu cred ca ai vrea sa ratezi "Vicontele de Bragelonne", roman ce prezinta ultimele lupte si ultimile clipe de viata a celor 4 bravi prieteni: D'Artagnan, Athos, Portohos si Aramis.
    Felicitari incaodata,
    Ioana Popescu

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc foarte mult,ioana.Stiu ca si tu prezinti o admiratie deosebita fata de scrierile lui Dumas.Sfatul tau este binevenit;nu am avut ocazia sa citesc "Vicontele de Bragelonne",dar acum o sa caut cartea cu mult mai mult interes.

    RăspundețiȘtergere